Meest gestelde vragen

 • Deelname aan de GVB Cursus

  • Gaat de cursus ook door als het slecht weer is?

   Ja, Golf is een buitensport en in principe gaat de cursus bij alle weersomstandigheden door. Alleen wanneer de baan of oefenfaciliteiten door de exploitant worden gesloten of onbespeelbaar zijn wordt de cursus geannuleerd. Mocht dit onverhoopt het geval zijn dan wordt je hierover geïnformeerd.

  • Kan ik mijn deelname annuleren of uitstellen?

   Tot 7 dagen voor aanvang kun je je deelname kosteloos annuleren of verplaatsen. Bij annulering binnen 7 dagen of in geval van ‘no-show’ ‘zijn wij genoodzaakt om € 50,- annuleringskosten in rekening te brengen. Dat is niet om vervelend te doen, maar omdat wij reserveringen (en dus werkelijke kosten) voor je maken bij de leslocatie.

  • Wat gebeurt er als er niet voldoende deelnemers zijn voor mijn cursus?

   Er is per cursus plek voor minimaal 5 en maximaal 10 personen. Wij doen ons uiterste best om je in te plannen in de cursus van jouw keuze, maar bij onder- of overbezetting kunnen wij je vragen om voor een andere datum te kiezen.

  • Kan ik de cursus ook volgen zonder examen en NGF/Handicapregistratie?

   Ja, dat is mogelijk maar hou er wel rekening mee dat wij in dat geval geen Baanpermissie voor je kunnen aanvragen (omdat deze immers moet worden geregistreerd), je krijgt dus geen zelfstandige toegang tot de Golfbaan. Maak je gebruik van een kortingsvoucher? Dan geldt het actietarief alleen in combinatie met het examen en de registratie. Het volgen van de cursus met een kortingsvoucher maar zonder examen en registratie is niet mogelijk.

  • Kan ik het examen afleggen zonder afname van de NGF/Handicapregistratie?

   Nee, dat is niet mogelijk. Zodra je examen doet is het noodzakelijk dat het resultaat van het examen bij de NGF wordt vastgelegd. Dit gebeurt (evenals uw speelsterkte) binnen jouw NGF-registratie. Het examen is dus altijd verbonden aan de registratie.

  • Hoe kan ik mij voorbereiden op de cursus en het examen?

   Je kunt alles wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de cursus vinden op de downloadpagina op deze website. Hier kun je onder andere de uitgebreide cursusinformatie en samenvattingen van de Golfregels & Etiquette downloaden, en de offieciele online examens oefenen via de website van de Nederlandse Golf Federatie (www.ngfregelexamen.nl)

 • Uw NGF/Handicapregistratie

  • Wat is een NGF-registratie?

   Onder jouw NGF-registratie worden jouw gegevens en speelsterkte vastgelegd bij de Nederlandse Golf Federatie. Deze registratie is noodzakelijk voor de aanvraag van je Baanpermissie, de registratie van het examenresultaat, het onderhouden van je Handicap en de jaarlijkse verstrekking van je NGF-pas. Een geregistreerde speelsterkte is nodig om toegang te krijgen tot de meeste Nederlandse Golfbanen.

   Om je Handicap te kunnen halen en onderhouden is het noodzakelijk dat je bent aangesloten bij een organisatie die uw registratie voor je verzorgt. Hier lever je ook de Qualifying Kaarten in, volgens de instructies die je van ons hebt ontvangen.

  • Is een registratie noodzakelijk?

   Ja, een geldige registratie is op vrijwel alle Golfbanen in Nederland vereist om toegang te krijgen tot de Golfbaan. Als je wilt gaan spelen dan moet je over een geldige registratie beschikken waarin jouw actuele speelsterkte is vastgelegd. Welke speelsterkte (Baanpermissie of Handicap) voldoende is om toegelaten te worden is afhankelijk van het individuele toelatingsbeleid van de betreffende Golfbaan.

  • Wat zijn de kosten en de looptijd van mijn registratie?

   De kosten voor je NGF registratie bedragen € 79,- per jaar. Voor jeugd tot en met 18 jaar is het tarief € 38,- en voor jeugd tot en met 14 jaar € 8,- per jaar.

   De registratie gaat in op de eerste dag na de GVB Cursus en eindigt op 31 december van datzelfde jaar. Als je na 1 oktober de cursus volgt dan is jouw registratie voor het volgende jaar inbegrepen.

  • Wat is de geldigheid van mijn NGF kaartje?

   De periode van registratie is een kalenderjaar en loopt dus van 1 januari tot en met 31 december. Op uw NGF-pas taat altijd het jaartal vermeld waarin deze geldig is. Omdat de nieuwe kaartjes pas in januari worden verzonden, zal jouw pas conform NGF richtlijnen door Golfbanen worden geaccepteerd tot 31 maart van het volgende jaar.

  • Wanneer ontvang ik een nieuw NGF kaartje?

   Je ontvangt ieder jaar in het eerste kwartaal van ons een nieuwe NGF-pas. Gedurende het jaar (bijvoorbeeld wanneer u uw handicap verlaagt) worden geen nieuwe passen verstrekt, behalve wanneer je voor het eerst een handicap haalt. In dat geval ontvang je een Handicapbewijs ter vervanging van je lidmaatschapsbewijs. Jouw actuele speelsterkte is op ieder moment door elke Golfbaan opvraagbaar via de centrale database van de Nederlandse Golf Federatie aan de hand van jouw NGF-nummer.

  • Kan ik mij ook rechtstreeks bij de NGF registreren?

   Nee, het is sinds 1 april 2013 niet meer mogelijk om contribuant te worden van de Stichting Golfsport. De bevoegdheid tot het registreren van Handicaps volgens het EGA Handicapsysteem is door de NGF gedelegeerd aan de aangesloten clubs. Golf Pro-Motion is met de D-status aangesloten bij de NGF (clubnummer 785) en fungeert als jouw zogenaamde ‘Homeclub’

  • Hoe kan ik opzeggen?

   Opzegging gedurende de eerste periode is niet mogelijk. Als je jouw registratie na deze periode wilt beëindigen dan moet je dat voor 1 december bij ons aangeven zodat wij uw opzegging tijdig kunnen verwerken voor het nieuwe jaar. Hierna is tussentijdse opzegging mogelijk met een opzegtermijn van een maand, waarbij evenredige restitutie plaatsvindt na aftrek van € 25,- administratiekosten (inclusief NGF afdracht) en nadat wij jouw NGF-pas er post retour hebben ontvangen. Voor opzeggingen met een datum na 1 oktober wordt geen restitutie meer verleend.

   Opzeggingen moeten schriftelijk worden doorgegeven aan Golf Pro-Motion, Jonkerweg 27B, 1217 PM Hilversum, of per e-mail naar info@golfpro-motion.nl

  • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

   Je kunt jouw gegevens wijzigen door in te loggen onder het menu Handicapregistratie van onze website www.golfpro-motion.nl. Wijzigingen kun je ook per e-mail aan ons doorgeven. De NGF-pas wordt verstuurd naar jouw bij ons bekende adres, je voorletters en achternaam worden vermeld op de pas.

 • Een Handicap halen en scorekaarten invoeren

  • Hoe kan ik mijn Handicap halen of verbeteren?

   Om een Handicap 54 te bemachtigen moet je na de cursus (nadat je geslaagd bent voor de theorie en de baanpermissie hebt behaald) zelfstandig een qualifying kaart spelen met als resultaat meer dan 36 stablefordpunten (of 18 punten over 9 holes), uitgaande van handicap 54 en deze registreren bij Golf Pro-Motion. Jouw eerste Handicap is gelijk aan het resultaat van je eerste scorekaart.

  • Aan welke eisen moet mijn scorekaart voldoen?

   Uw scorekaart moet worden ondertekend door een medespeler (marker) die minimaal in het bezit is van het GVB Theorie-examen. De kaart moet verder (duidelijk) zijn voorzien van de datum en starttijd en de naam en het NGF nummer van de marker.

  • Hoe kan ik de scorekaart registreren?

   Via het menu Handicapregistratie kun je online scorekaarten invoeren om je Handicap te onderhouden. Na iedere kaart die je invoert wordt je nieuwe Handicap automatisch vastgesteld. Jouw actuele speelsterkte kan door iedere Golfbaan worden opgevraagd aan de hand van jouw NGF nummer, en je moet je scorekaarten minimaal 1 jaar thuis bewaren.

  • Hoe kan ik nieuwe inloggegevens aanvragen?

   Als je je inloggegevens kwijt bent dan kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door de functie ‘wachtwoord vergeten’ te gebruiken in het menu Handicapregistratie van onze website www.golfpro-motion.nl. Jouw inlognaam is altijd je e-mailadres. Uit privacy overwegingen slaan wij geen wachtwoorden op, wij kunnen u deze dan ook niet verstrekken.